HABER AKIŞI

1 NUMARA; METE KASAP

 Tarih: 05-08-2017 17:50:11
İlker AKŞİT

Bugün pazar, ben de biraz “gündem dışı” yazayım.

Güzel şeylerden…

Mesela işini iyi yapanlardan, aşkla yapanlardan bahsedeyim.

Son dönemin en gözde restoran konsepti bildiğiniz gibi “steakhouse”lar.

İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde oldukça yaygınlaşan bu konsept, artık ilimizde de popüler.

Neredeyse her yerde var!

“Steakhouse”lara özellikle Amerika kökenli restoranlar demek mümkün.

Herkes biliyor ama ben yine de anlatayım.

Büyük ve lezzetli et kesimlerinin, çoğunlukla ızgaralarda pişirildiği (ve ne mutlu ki, genellikle kesimlere uygun şekilde pişirildiği), yanına basit garnitürler ile servis yapılan restoranlar. Ülkemizdeki eti çok ama çok pişirme, kurutma, kayış gibi yapma alışkanlığı malum.

“Steakhouse”lardan sırf bu nedenle vazgeçilmez.

Ben de bir “et bağımlısı” olarak bu restoranlardan vazgeçemiyorum.

 Nerede “iyi et” varsa adeta koşa koşa gidiyorum.

“Canan Karatay usulü” besleniyorum.  

Yani günde 2 öğün…

Sabah, sıkı bir kahvaltı.

Öğlen öğünü yok.

Son öğünümü aslında akşamüstü yemem lazım ama akşam saatlerine kalıyor.  

O da mutlaka “et” olsun isterim.

Günün son öğünü, “şölen havasında” geçsin diye düşünürüm.

Kimseye önermek haddime değil ama bu tarz beslenmenin çok faydasını gördüm.
Formdayım, zindeyim, sabahları yorgun uyanmıyorum, hiçbir rahatsızlık hissetmiyorum.

Peki, nerede “iyi et” yiyeceğiz?

Değerli okurlar, kimse kızmasın ama bugüne kadar bildiğiniz bütün et restoranlarını unutun.

Mete Kasap Izgara’ya gidin.

Siz ötekileri unutmasanız da, “Murat Pala” zaten size unutturacak.

“Ben daha önce hiç et yememişim” diyeceksiniz.

Burayı keşfettiğimden beri, hayatıma nefis bir katkı sunduğumu düşünüyorum.

Murat’ın her servis ettiği eti tattığımda, çikolata yemiş çocuklar gibi mutlu oluyorum.

Mete Kasap’ın lezzetleri; klasik ızgaralardan farklı, yumuşak ve aromatik.

Yani anlatmakla bitmez.
Yazmakla olmaz.

İşini aşkla yapan Murat’ın yaptığını yazmaya edebiyat yetmez.

Bir de, evinizde ızgara yapmak isterseniz, içeriden alıp bu üst düzey kalite etleri götürme imkanınız da mevcut.

Bu, bence önemli bir avantaj.

Mete Kasap Izgara, Başiskele’de hizmet veriyor.

Barbaros Mahalesi’ndeki bu eşsiz restoran, İzmit’e sadece 10 dakika uzaklıkta.

343 37 27 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.

Mete Kasap’ı deneyin.

Pişman olmayacak, bana teşekkür edeceksiniz.

EN İYİ DONDURMAYI SATAMAYAN ADAMLAR

 

Canan Karatay usulü beslendiğimden beri, ekmeği ve şekeri hayatımdan çıkardım.
Neredeyse 1 yıldır, hiç ekmek yemedim.

Pilav, makarna, börek, çörek gibi hamur işi ürünlerden hep uzak kaldım.

Bu tarz beslenmenin en büyük faydası…

Hiç acıkmıyorum.

Eskiden ballı, reçelli, fındık ezmeli…

Bol ekmekli, pideli kahvaltılar yapar ve 2 saat sonra acıkırdım.

Şimdi kahvaltıdan 8 saat sonra bile acıkmıyorum.

Canan Hoca, izin verdiği için arada bir “lahmacun kaçamağı” yapıyorum.

Onun dışında her kurala uymaya çalışıyorum!

Bir de vazgeçemediğim tek lezzet var; “dondurma”

Peki, nerede “iyi dondurma” yiyeceğiz?
Benim vazgeçilmezim; Yavuz Pastanesi.

Favorim; sade ve sütlü dondurma.

Yavuz, İzmit’in en eski pastanelerinden ve bana göre değil bu şehrin, Türkiye’nin en iyi dondurması burada satılıyor.

Ama onlar satamıyorlar!

Evet, yanlış duymadınız satamıyorlar.

Yavuz’un birkaç yüz metre ötesinde açılan Karamürselli dondurmacının önünden uzun kuyruklar oluşuyor…

Bizim Yavuz’un önü her daim boş!

Önünde kuyruk oluşan dondurmacıdan, 5 kat daha iyi dondurman var ama onun yaptığı kadar iş yapamıyorsun.

Bir internet siteleri yok.
Doğru düzgün bir sosyal medya hesapları, sayfaları bile yok.
Tanıtım yapmazlar, reklama önem vermezler.

Tam bir “eski Türkiye” fotoğrafı.

Tam bir “eski İzmit esnafı” mantığı!

Yine de bütün bunlara rağmen, hakkını teslim edeyim.

Her gün yesem doyamayacağım lezzette ve kalitede dondurma yapıyorlar.

Onlar, İzmit’in en eski, en kıdemli esnafları…

Kimse ellerine su dökemez.

Benim gibi İzmit’in evlatları da, ne olursa olsun Yavuz’dan vazgeçmez.

İzmit’in yerlileri, Yavuz Pastanesi’nin Cumhuriyet Caddesi’nde olduğunu bilir.

Bilmeyenler için biz yine de bir adres tarifi verelim.

1932 yılından beri aynı yerde hizmet veren Yavuz Pastanesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde, Yürüyüş Yolu’nun başında (Merkez Bankası’na doğru)

321 22 26 numaralı telefondan da kendilerine ulaşmak mümkün.

Son sözüm; burada dondurma yemeyen…
Dondurma yedim demesin!

 

 

BANA BAMYAYI SEVDİREN ADAM

 

Uzun süren bekarlık hayatından mıdır…

Yoksa askerlik yaparken her yemeği yemek zorunda kaldığımdan mıdır bilmiyorum ama ayırdığım yemek yok gibidir.

Tabii daha iyi anlaşılabilmek için konuyu açayım.

Maalesef “konformist” bir insanım.

“İyi yemek” benim çok değerlidir.

Kişisel bütçemin önemli bir bölümü “yemeğe” gider.

Elbette vazgeçilmezlerim var.

Daha iyi anlaşılabilmek için örnek vereyim.

Yumurtayı mutlaka bulabildiğim en kaliteli tereyağına kırarım.

Kilosu 40 liradan aşağı, tereyağı satın almam.

İyi zeytinyağı var desinler, nerede olursa olsun almak için giderim.

O an, cebimdeki bütün parayı “kaliteli zeytinyağı”na verebilirim!

Ama bütün bunlara rağmen “ne olursa” yerim.

Asla yemek seçmem.

Yemediğim tek yemek vardı; bamya…

Yemediğim diyorum çünkü artık yiyorum.
Bunun tek sorumlusu var; o da Özcan Usta.
Adam sadece zeytinyağlı yemek yapmıyor, adeta zeytinyağlılarla “aşk yaşıyor”.

Geçen gün, Sebahattin ile birlikte “hayırlı olsun”a gittik.

Masayı donattı.

Bir tabak “zeytinyağlı bamya” geldi.

Sebahattin ile birlikte “yumulduk”.

Allah’ım, böyle bir yemeği hayatımda yediğimi hatırlamıyorum.

Bamyayı doya doya yedim.
Bir de af edersiniz, tabakta kalan zeytinyağını kaşık kaşık içtim.

Özcan Usta, her zaman yaptığını yapmış.

Kaliteden ödün vermemiş.
Elbette zeytinyağı uzmanı değilim ama iyi zeytinyağından anlarım.

Özcan Ağabey’in kullandığı zeytinyağının Ege Bölgesi’nden olduğunu (muhtemelen Ayvalık tarafları)…

Asit oranının 0.5’ten düşük olduğunu…

Elbette “soğuk sıkım” olduğunu hemen anladım.
Böyle zeytinyağı buldunuz mu salataya falan dökmeyeceksiniz, kafaya dikip içeceksiniz.

Şifadır.

Bu arada, Özcan Ağabey’e bir dost hatırlatması; “zeytinyağlılarda tartışmasız 1 numarasın ama et konusunda biraz toparlanmalısın”.
Seni seviyor…

Hayırlı işler, bol kazançlar diliyorum.

 

 

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yukarı